Distress 2 Les #6 Oxides Laagjes

0
110

Op de achtergrond die we in de vorige les gemaakt hebben, gaan we nog meer laagjes toevoegen. Stop met het maken van je achtergrond met de watercolor techniek als je ongeveer voor 80% tevreden bent. De laatste 20% zijn de finishing touches en breng je aan met andere technieken

De laagjes die ik toevoeg op mijn ondergrond zijn stencil en stempelen met water. Maar denk ook aan mediums zoals modelingpaste, gesso, verf etc. Hou er rekening mee dat je ondergrond reageert met water. Wil je een laag clear gel medium aanbrengen bijvoorbeeld om je achtergrond te beschermen, hou er dan rekening mee dat de vocht van de kwast de ondergrond zal bewerken. Om dit te voorkomen kun je je ondergrond beschermen met Micro Glaze. Dit is een soort was wat een waterdicht laagje over je werk aan brengt. Verderop in de workshop gaan we nog meer met dit product laten zien

Ik de Stempel Scribbled Leafs & Textured Circles van Carabelle gebruikt, Ontworpen door Birgit Koopsen.

Overzicht

Nu we de Oxide inkten uitgebreid bekeken hebben heb ik de volgende plus en minpunten aan dit product ontdekt

Plus
  • Stempelt prettig op alle ondergronden (inclusief gladde ondergronden)
  • Als Pigment inkt te gebruiken zonder de sponsige inktkussens, zodat je hele stempel onder de inkt zit en je vlekkerige afdrukken krijgt
  • Reageert op water waardoor er veel technieken mogelijk zijn
  • Kalk achtige uitstraling
  • Blend makkelijk met een blending tool
  • Dekkende inkt
Min
  • Op donkere ondergronden zijn de kleuren anders, de dye-inkt is niet dekkend waardoor enkel de pigment overblijft. Deze geeft een lichte kalk achtige afdruk
  • Zijn enkel in het groot verkrijg baar, we zijn verwend met de kleine inkt kussens uit de Distress serie
  • De kleuren zijn niet lichter en doffer dan de Distress

Over het algemeen ben ik echt verliefd op de Oxide inkten. Inmiddels is bekend dat alle kleuren van de Distress lijn uit gaan komen als Oxide. Ze gaan waarschijnlijk per 12 gereleased worden. Op dit moment wordt er gezegd dat het niet mogelijk is om deze inkt in kleinere inkt kussens uit te gaan brengen. Ik vermoed dat wanneer alle kleuren een paar jaar uit is het ineens wel degelijk mogelijk is… Maar we zullen zien! Tot die tijd schaf ik de kleuren aan die ik mooi vindt. Ik probeer altijd een combi te vinden in de koele tinten en in de warme tinten. (Zoals Cracked Pistachio, Faded Jeans en Broken China (Koud) en Fosilized Amber, Abondened Coral en Wild Honey (Warm)

Wat is jouw oordeel over de Oxides? Must have of niet?

 

Liefs