Distress 2 Les # 9

0
127
Stencils

Spray’s zijn ideaal voor stencils. Je kunt daar hele leuke effecten mee maken. Maar hou altijd rekening met een niet perfecte en soms messy afdruk. afhankelijk van je afstand kun je harde lijnen krijgen aan de randen van je stencils of veel overspray. Als je dit in gedachten houdt, kun je daar juist gebruik van maken, of rekening mee houden door delen van je pagina af te dekken met bijvoorbeeld keukenpapier. Doordat de spray’s op water reageren kun je ook de stempel of stencil techniekĀ met water toepassen. (ook wel ghosting genoemd)

Watercolor achtergrond

Omdat de spray’s gewoon een pigment medium zijn, kun je natuurlijk de producten ook op andere manieren gebruiken dan als een spray. In de volgende video heb ik de spray’s in regenboog volgorde op mijn ondergrond gesprayd. Hier heb ik een groot vel watercolor papier in gelegd voor een super kleur rijke achtergrond. De restanten die over waren, daar heb ik mijn Traveler notebook door heen getrokken. Beide resultaten zijn super geworden! (Sterker nog ik wil nu alleen nog maar regenbogen trekken in mijn Traveler notebooks :D)

Ik ben uiteraard heel erg benieuwd naar jullie regenboog achtergronden šŸ™‚ Uiteraard hoeft de ondergrond niet regenboog te zijn, maar probeer het ook eens met kleuren van licht naar donker. Je uitwerkingen en vragen kun je posten op de Facebook groep.