Distress 2 Les #14 Distress Markers

0
151

Dan het laatste product uit de Distress serie die we onder de loop nemen. Wat zijn het precies en wat kun je er mee

Watercolor markers

Distress markers zijn stiften op waterbasis en die reageren op water. Het is een transparante inkt die in de stiften zit. De Distress markers zijn te vergelijken met andere watercolor markers zoals de Zig Clean Color real Brushes, Tombow Dual markers, ecolint Brush pennen of Winsor & Newton watercolor markers. Al deze stiften (en waarschijnlijk nog wel meer) Zijn allemaal geschikt om mee te kleuren en om aquarel effecten mee toe te passen. De techniekjes die ik behandel zijn met alle stiften te doen, enkel het resultaat kan wat anders zijn.

Voorkeur

Afhankelijk waarvoor je de stiften wilt gaan gebruiken, kun je pas de juiste stiften kiezen. Gelukkig bijten alle verschillende merken elkaar niet, en kun je alles door elkaar gebruiken. Ik heb in mijn video de Distress vergeleken met Zig Clean color real Brush. Voor het direct inkleuren en daarna uitblenden met water, daar scoorde de Distress niet heel hoog op. Echter stempelen met deze markers ging heel makkelijk, met een prachtig resultaat.

Resist

Omdat je heel makkelijk kunt kleuren met deze markers, zijn ze vooral leuk in combinatie met stempels. Als je deze stempelafdruk ook nog eens voorziet van een laagje embossing poeder, krijg je daar hele leuke effecten mee. Probeer je papier uit, breng je je stift rechtstreeks aan op je papier of op een natte ondergrond, of gebruik je de marker eerst op een clear blok om het daarna als waterverf te gebruiken. Ook de kwaliteit van het papier speelt mee met je effecten.

Zo heb ik in mijn voorbeeld glitter embossingpoeder gebruikt. Dit had op deze ondergrond beter een gladden embossingpoeder kunnen zijn met deze technieken. Juist dit soort ‘foutjes’ Deel ik graag met jullie zodat je weet waarom een techniek wel of niet lukt

Packaging techniek

Een van mijn meest favoriete technieken op het gebied van ondergronden maken en inkten. Ik heb zolang mogelijk geprobeerd deze techniek niet te gebruiken in deze workshop. Echter kun je met deze markers een beetje een variant van deze techniek toepassen.

Helaas staat de techniek niet volledig op film, maar het is ook goed in tekst uit te leggen. Wat leuk is aan de Packaging techniek en markers is dat je wat preciezer kunt werken. Zo kun je je plastic over je afbeelding heen leggen en precies kleuren waar jij je inkt wilt hebben. Nu moet je er wel rekening mee houden dat je vervolgens je plastic gaat omdraaien en deze in spiegelbeeld af gaat drukken. Dit kun je oplossen door je plastic op je stempel te leggen (op de kant die je be-inkt) en vervolgens de kleuren aanbrengt op de plekken waar je deze wilt hebben. Door op veel kleine plekken diverse kleuren inkt aan te brengen krijg je een mooi kleurig geheel. Vervolgens spray je je plastic nat en druk je hem af op je ondergrond. Ben je bang voor druppels, kun je ook je ondergrond nat maken ipv het plastic.

Vragen en uitwerkingen kun je posten op de Facebook groep

Liefs