Distress 2 Les #15 Artjournal

0
119
Art Journal

De laatste lessen komen er aan. Tijd voor wat process video’s en eindresultaten. In deze les laat ik jullie een volledige art journal pagina zien. Een art journal pagina is een mixed media achtergrond met daarop een tekst, quote of journaling. In mijn geval een quote.

Een quote die niet helemaal goed uit de verf is gekomen. Tijdens het foto’s maken van het eindproduct zag ik dat ik het woordje World verkeerd gespeld heb! Hoe erg is dat! Maar ik vond het eindresultaat en de technieken te leuk om niet te delen.

Ik ben begonnen met het maken van een volledig gekleurde achtergrond met de distress Crayons. Ik heb Mixed Media papier van Strathmore gebruikt.

zoals je in de video kunt zien activeert een nieuwe laag crayon de vorige laag beter dan water dit doet.

Afwerking

Nadat de ondergrond klaar was ben ik verder gegaan met de rest. Je kunt de achtergrond nog voorzien van stencils, stempels en meer laagjes aanbrengen. Vervolgens heb ik mijn quote uitgetekend en daarom heen alles teal kleurig geverfd. De Distress Spray die ik op de achtergrond gebruikt heb, komt door de verf heen. Wil je dit niet zien, gebruik dan bijvoorbeeld zwarte verf. Vind je het moeilijk om langs een lijntje te verven, dan kun je ook alfabet stickers gebruiken en deze na het verven weer verwijderen (doen als de verf nog nat is) test je stickers wel even uit of ze niet de volledig gekleurde achtergrond mee wegtrekken.

De verf laag heb ik daarna nog voorzien van een laagje crayon. De crayons zijn zeer geschikt voor dit effect wat lastiger te krijgen is met andere mediums.

Ik ben heel benieuwd naar jullie uitwerkingen van dit Project! Vragen en resultaten kun je posten op Facebook of Social media. Ik zou het fijn vinden als jullie de Distress workshop willen benoemen. Gebruik je de #Distress2 dan kan ik je ook terug vinden 🙂

Liefs