Project 2018 start!

0
121

Woohoo we gaan van start! Project 2018. Een heel jaar lang krijg je al mijn week pagina’s te zien exclusief in deze workshop! Ik hoop ook van een heel jaar pagina’s van jou te zien in de speciale Facebook groep. Je kunt deze Facebook groep hier vinden. Mocht je nog geen lid zijn van deze groep, zorg er dan voor dat je de vragen even beantwoord 🙂

Aan de slag

De bedoeling van deze workshop is niet zozeer dat je wekelijks je pagina’s maakt en bij bent. Het is mooi als dat zo is, maar vaak niet reëel. Ik heb er daarom bewust voor gekozen om de eerste les vandaag pas van start te laten gaan. We zitten immers al in week 6! (Heb jij ook dat het voelt alsof het halve jaar alweer om is?) Er zal namelijk altijd wel iets in je leven gebeuren waardoor je het wekelijks bijhouden van je album niet zal lukken. En als je voor je gevoel dan een achterstand opgebouwd hebt… die alleen maar groter en groter wordt… dan blijf je op een gegeven moment hangen bij week 20 ergens.

Dat gaan we anders doen 🙂 Ik ga je in deze workshops tips geven hoe je heerlijk creatief aan je album kunt werken, niet voor je gevoel achter gaat lopen en toch aan het einde van het jaar 52 pagina’s gemaakt hebt.

We gaan van start!

Maandkit

Ok ik geef het toe, ik ben gewoon stiekem een beetje verslaafd aan het maken van kitjes. Ik vind het heerlijk om door mijn spulletjes te gaan. Ik krijg dan allemaal ideeën wat ik met die spulletjes wil gaan doen en waarvoor ik ze wil gebruiken. Ben ik echter aan het scrappen, dan vergeet ik die spulletjes vaak en dat ik die wilde gebruiken voor een bepaalde periode in het jaar. Hebben we sneeuw, dan is het logisch dat ik sneeuwstickers op zoek. Maar ik vergeet vaak dat ik ook nog een sneeuw stans had die ik wilde gebruiken, of een bepaalde stempel. Dus ga ik het dit jaar andersom doen!

Neem lekker de tijd om door je spulletjes te gaan, en doe dit uitgebreid. Kies een kleur of thema en probeer je daaraan te houden. Weet je al wat voor kleur of thema je voor de volgende maand wil, dan kun je spulletjes die je tegen komt ook alvast verzamelen. Ik heb voor januari de kleur blauw/groen gekozen. Mijn uitgangspunt was een die-cut van een wintermuts die op mijn bureau lag. Daarnaast wilde ik graag wat eigen gemaakte kaartjes toevoegen aan de kit. Ik heb later nog geel toegevoegd, omdat deze in veel kaartjes en projecten terug kwam.  Heb je nu al een kant en klare kit van bijvoorbeeld Scrapdelight of Studio Calico liggen dan is het meeste werk al voor je gedaan. Kijk echter deze kits door of ze bij je maand passen en of je eventueel nog stansen of stempels wilt toevoegen. Ik wil niet mijn stempels in de kit bewaren, maar ik zet wel in een briefje erbij welke stempels ik graag zou willen gebruiken.

Foto’s en memorabilia

Nu mijn kit klaar is voor de maand januari, kan ik als ik tijd heb mijn foto’s vast printen voor die maand en erbij steken. Tevens heb ik een klein notitieblokje met steekwoorden en data van die week. Je kunt dit uiteraard ook bijhouden in bijvoorbeeld je Bullet Journal of telefoon.

Naast foto’s steek ik ook bioscoop kaartjes, tekeningen en werkjes van de kinderen erbij als ik die wil verwerken. Op die manier blijft alles mooi bij elkaar.

Ga jij met een kit aan de slag? Laat een foto zien op de Facebook groep!

Liefs