Silhouette Cameo 3: Hoe start je dat ding op!

2
686

Hoera!!!! Mijn Cameo 3 is binnen! Wat een joekel van een apparaat en wat is hij mooi! Ik heb hem nog even een paar dagen in de doos laten staan omdat ik hem zo mooi vindt… en intimiderend. Want deze beauty ziet er onwijs mooi uit, maar spreekt niet heel erg voor zich. Het is niet als een schaar die je open en dicht doet en dan knipt ie..

Dus ik neem je mee op mijn reis die Silhouette Cameo 3 heet. Van het allereerste begin tot waar de reis mij gaat brengen. Vandaag in deze blog vertel ik niet alleen hoe je de Cameo 3 registreert, maar ook hoe je de software download op een Mac en hoe je de giftcard activeert. Op het moment van schrijven is er net nieuwe software uit, de omschrijvingen in de handleiding kloppen dus niet helemaal meer met de software. Dit moet waarschijnlijk nog aangepast gaan worden.

Stap 1: Uitpakken van de Silhouette

Het klinkt misschien een beetje stom, maar het daadwerkelijke begin is het open maken van de doos. Zorg voor een beetje ruimte op een tafel, dat werkt altijd het prettigst. Het eerste wat mij opvalt is hoe efficient het apparaat is ingepakt en het gebrek aan een handleiding. Er zit een grote sticker op het apparaat zelf. Hierop staat een URL. www.silhouetteamerica.com/setup Deze kun je intikken op het internet en kom je op de website terecht waarop je je apparaat kunt registreren. Na registratie krijg je diverse emails Β en een stappen plan. In mijn video’s laat ik zien hoe ik de eerste 3 stappen doorlopen heb. Wil je je graag eerst inlezen op de machine, dan kun je hier de handleiding vinden.

Stap 2: Registreren van de machine

De volgende stap doe je voor je computer. Op de website wordt meteen gevraagd naar registratie van de machine. Deze code vindt je achterop je apparaat. Het email adres en wachtwoord wat je hier aanmaakt, is ook het wachtwoord wat gebruikt wordt voor je Designstore en Cloud. Je kunt namelijk de bestanden in een cloud bewaren waardoor je met verschillende computers en apparaten bij je bestanden kunt komen zonder dat je deze opnieuw hoeft te maken of aan te schaffen.

Stap 3: Downloaden software en activeren van je code

Na het registeren van je machine krijg je een welkomst mailtje. In dat mailtje staat een code. Met deze code krijg je een tegoed van 25 euro in de DesignStore voor 30 dagen. Na deze 30 dagen is je tegoed weg. (ook als het niet op is) maar alles wat je gedownload hebt blijft in je bibliotheek staan. Je kunt op deze manier echt wat leuke dingen downloaden om uit te proberen.

Na al deze stappen gedaan te hebben kun je eigenlijk van start gaan. Omdat het belangerijk is om je machine echt goed te leren kennen, raad ik aan om eerst de handleiding door te nemen en wat rond te kijken op de software. Volgende week laat ik je mijn eerste project zien inclusief wat ik allemaal fout gedaan heb πŸ™‚

Ik hoop dat je deze nieuwe serie op mijn blog leuk vindt. Opties’ vragen etc kun je altijd stellen op mijn Facebook groep of in de comments. Hou mijn Facebook Pagina en Instagram in de gaten voor meer updates en inspiratie πŸ™‚ Wil je enkel video’s bekijken? abonneer je dan op mijn YouTube

2 REACTIES

  1. Mwahhhh ik geef bij manlief te kennen dat ik na het zien van deze video’s wel een leuk moederdagcadeautje weet ….. je kan vast zijn antwoord wel raden πŸ™‚ .
    Maar top uitgelegd zo Martine.

Reacties zijn gesloten.