Silhouette Cameo 3: Mijn eerste snijwerk!

0
302

In mijn vorige blog heb je deel 1 van mijn Silhouette Cameo 3 reis kunnen lezen, Vandaag deel 2 🙂

Van Start

Na het opstarten was het tijd om daadwerkelijk te gaan snijden! Tot op dit punt ging ook eigenlijk alles vrij soepel. Vanaf hier begonnen de foutjes. Maar die foutjes horen erbij. Zo heb ik per ongeluk gesneden zonder mat, het mesje er verkeer ingestopt, mijn machine bijna gesloopt met een extra kabel (dont ask!) maar is er ook zowaar een leuk eindresultaat uitgekomen.

Ervaring

Ik heb natuurlijk wel al wat ervaring met snijmachine’s. Hiervoor heb ik ooit een Cricut gehad en daarna een Brother ScanNcut. O en in een heel ver verleden zelfs een Pazzle… Die laatste hadden we illegaal op de beurs zelf gekocht… nooit werkend gekregen. De software was vrij pittig zeg maar, maar was wel een van de eerste hobby plotters op de markt. Maar een lang verhaal kort 🙂 Alle apparaten snijden met een mesje een patroon uit die jij aangeeft. Elke machine heeft zo zijn voordelen en nadelen. Belangrijkste is dat je je apparaat leert kennen. Gooi hem niet in de hoek na 1x als het niet lukt. Op dit moment zijn er ook updates die (nog) niet helemaal goed werken, ikzelf heb daar nog geen ervaring mee (dat de software niet werkt, wel dat ik het niet goed heb gedaan haha)

Video

Ik hoop in ieder geval dat jullie met mij mee leren. Ik heb alles zoveel mogelijk gefilmd.

Project

Na het snijden heb je een verzameling van witte kaartjes. Hier moet natuurlijk nog een project mee gemaakt worden. Ik heb alle kaartjes en elementen bewerkt met Distress Oxide inkt. Wil je meer leren over Distress inkten dan zijn de Online Workshop Distress en Distress 2 misschien interessant voor je. In het eerste deel leer ik je alle basis technieken voor Distress ink, in de vervolg workshop leer ik je nog meer technieken en vooral ook verschillende producten uit de Distress ink lijn zoals Oxide, spray stain, stain en crayons.

 

Deze kaartjes gaan verwerkt worden op een pagina uit de Project 2018 workshop. Ben je nieuwsgierig hiernaar? Hier vindt je meer informatie over deze lopende workshop.

Heb jij je machine al aangesloten en aan het werk gezet? Wat was het eerste project wat je er mee gemaakt hebt?

Liefs