Hoe download je een Snijbestand voor je Silhouette Cameo

0
891

Op heel veel groepen en het internet kun je gratis bestanden downloaden. ‘Cutfiles’ of snijbestanden. Maar hoe download je deze en nog belangrijker.. hoe snij je deze uit?

Je kunt niet alle bestanden openen in de gratis Studio Software van de Silhouette. Niet alle bestanden worden meteen snijbestanden. Hoe je van deze plaatjes, snijbestanden maakt vertel ik een andere keer. Voor nu leg ik uit hoe je bestanden die geschikt zijn voor de silhouette kunt downloaden en plaatsen in je software.

Bestand types

bestanden die je direct kunt snijden en kunt openen in Silhouette studio zijn GSD/GST files en DXF bestanden. In dit geval snijden we een DXF bestand uit. Al deze bestanden zijn vector bestanden. Een vector bestand is in tegenstelling tot een foto bijvoorbeeld niet opgebouwd uit pixels en kan zo groot afgedrukt worden als je zelf wilt, zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Downloaden

Uiteraard werkt het op elke website anders hoe je iets moet downloaden. In dit geval ga ik iets downloaden van Dropbox. Via een link kom je dan bij deze bestanden terecht en kun je deze downloaden. Houdt altijd je virus scanners up to date als je veel gaat downloaden. Er kan altijd een corrupt bestand tussen zitten zonder dat degene van wie de bestanden oorspronkelijk zijn dit weet.

In onderstaande video laat ik je zien hoe je van Drop box dit bestand download, en hoe je deze kunt openen en bewerken in de Silhouette Studio software. Het bestand komt van de Facebook groep van Paige Evans Happy Scrappy Place

Video

Uiteraard heb ik het snijbestand ook verwerkt tot een scrapbookpagina.

Ik heb hiervoor papier uit de lijn Twilight van 1Canoe2 gebruikt. Dit is een lijn met mooie zachtroze en blauwe tinten. Ik heb foto’s van onze trip naar de Sequoia Tree’s van afgelopen zomer hiervoor gebruikt.

Video

Gebruikte materialen

*Hieronder vindt je de producten met links. Sommige links zijn Affiliate links, Mocht je het product aanschaffen dan krijg ik daar een klein percentage van. De kosten worden niet aan jou als koper doorberekent. Het helpt mij om mijn blog en video’s te bekostigen.