TN Les 12 (WK 3) Foto’s printen Martine

0
150

Foto’s zijn voor mij het belangrijkste onderwerp in mijn Project Life en Scrapbook albums. Voor Travelers Notebooks is dat niet altijd het geval, maar zonder een foto op een pagina lijk hij voor mij gewoon niet af.

Heb je zelf geen printer, denk dan niet meteen deze lessen zijn niets voor mij. Je kunt namelijk de collages die ik maak (en die Charlene in haar lessen ook laat zien) ook opslaan en als 10×15 foto laten afdrukken bij bijvoorbeeld de Hema, Pixum of Kruidvat. Voor een TN insert zou ik zelfs 4 of 6 foto’s op 1 10×15 laten afdrukken.

On the go

Er zijn op dit moment onwijs veel on the go printertjes beschikbaar. De meeste werken op USB en hebben een sticker als achterkant. De Instax is een polaroid cameraatje die ook als printertje verkrijgbaar is. De kwaliteit van al deze printertjes zijn niet te vergelijken met een afdruk van de fotograaf of een fotoprinter voor thuis (met de juiste papier en inkten). Maar die grote printer kun je weer niet zo makkelijk in je handtas stoppen 🙂 Dus vergelijken vind ik persoonlijk ook geen optie.

Sprocket

De printer die ik gebruik is een HP Sprocket. Ik ben hier zeer tevreden over. Ik hou er rekening mee dat deze iets donkerder print en bewerk daarom van te voren wel vaak mijn foto’s. Ook zijn er nog meer tips en trucks te vinden op de app van de sprocket zelf hoe je de mooiste afdrukjes kunt krijgen. (Bijvoorbeeld door het test kaartje in je apparaat te laten zitten. Hierdoor schijn je scherpere foto’s te krijgen!) Ook kun je eigen stickers en teksten maken om deze toe te voegen aan je foto’s. (Maar hier zou je een hele workshop apart over kunnen schrijven) Het is dus zeker wel de moeite waard om eens goed in de app te duiken en alles uit te proberen.

Selphy

Een printer die tussen een fotograaf afdruk en een on the go printer in zit is een Selphy. Een selphy werkt met een andere techniek dan bijvoorbeeld een Sprocket printer. Deze is dan ook weer niet te vergelijken, maar wel makkelijker in je koffer te stoppen. Echter print deze op 10×15. Wel is een tas en een batterij te koop voor de selphy wat printen on the go, echt makkelijker maakt. Ga je echter backpacken.. dan raad ik toch echt een pocket printer zoals de sprocket aan.

Deze video kun je hier downloaden

In de video laat ik meer zien over hoe het printen in zijn werk gaat. Mijn Selphy print via mijn netwerk en mijn Sprocket via Bluetooth. Beide bedien ik dus met mijn telefoon, en hebben geen internet nodig. De Selphy kan eventueel een eigen netwerk maken waarmee je je telefoon verbind. Super handig dus!

Ik kon het niet laten om de foto’s meteen te verwerken in mijn TN:

Deze video kun je hier downloaden

Gebruikte Materialen

Mocht je nog vragen hebben? stel deze dan in de bijbehorende Facebookgroep

Liefs