Silhouette Summit Europa 2018

Wat een dag! Wow! Sowieso was het natuurlijk al vet gaaf dat ik uitgenodigd was als enige blogger voor deze Summit. En dat was ook het enige wat ik wist. Google wist mij te vertellen dat een Summit een Topconferentie of Top ontmoeting is… Niet heel veel wijzer dus.

Gelukkig mocht ik een vriendin mee nemen! Mijn steun en toeverlaat Carina mocht ik dus meenemen. Pff gelukkig maar! Wel wilde ze eerst achtergrond informatie hebben. Want er werd ook gevoelige bedrijfsinformatie gedeeld. Nu werd het nog spannender! Locatie: Pestana Amsterdam. Poepieluxe dus!

Dus de wekker maar extra vroeg gezet, haren in de krul, jurkje aan en naar Carina gereden. Daar zijn we via de dijk naar de Rai gereden om aan P+R te doen (Park and ride) om niet 100 euro aan parkeerkosten kwijt te zijn (ok en zodat we niet in hartje Amsterdam met de auto hoefde te rijden) Doordat we zo vroeg vertrokken waren hebben we eerst nog even een koffie gedronken en een stukje bananenbrood gegeten. We wisten namelijk niets over deze dag.. Zometeen was het met ontbijt en dan is het ook zo stom om niets te eten. Maar als er geen ontbijt is, zit je daar met een rammelende maag.

Binnenkomst

Goeie keus gemaakt, er was geen ontbijt! Pfieuw. Wel was er koffie, thee en lekkers in de lobby en stond er in de conference zaal voor iedereen water, een boekje en een pen. (En ja, ik heb extra boekjes en pennen kunnen regelen voor een Give Away!!)

Ook stonden er allemaal nieuwe producten uitgestald op 2 grote tafels. Prachtige nieuwe kleuren voor de Cameo 3, voorbeelden met de Doming kit, Artscreen kit, voorbeelden met het nieuwe glitter vinyl en nog veel meer! Al deze dingen komen rond oktober uit! Het hoogtepunt van de dag was alles leren over de Alta! Het nieuwste speeltje van Silhouette. Een 3D printer! Dit product staat al zolang op mijn wishlist, maar ze zijn veel te ingewikkeld voor mij om te gebruiken. Daar gaat de Alta verandering in aanbrengen! Zo simpel in gebruik! en lucky me, binnenkort komt er eentje binnen hier! (Jup, hier mag gegild worden! deed ik ook stilletjes van binnen)

Software update 4.2

Er is heel veel uitgelegd over de nieuwste update van de Studio Software, en er komen echt een paar coole dingen bij! Zo kun je in de toekomst zien en bijhouden hoeveel materiaal een bepaald ontwerp verbruikt, hoe vaak je dat ontwerp gesneden hebt en hoelang je Cameo daarover doet. Heel fijn voor de mensen die dit apparaat voor werk gebruiken. Ook komt er een Fontmaker. Deze is beschikbaar in de business editie. Ik heb al vele fontmakers uitgeprobeerd, maar deze werkte wel erg soepel! Ik ben enthousiast. En hoe cool, dat ze mijn handschrift als voorbeeld namen πŸ™‚ De ideeΓ«n zijn eindeloos! Dit zijn nog maar een paar kleine dingetjes, maar ik zal er binnenkort een uitgebreid blogje over schrijven, wat er allemaal gaat veranderen en bijkomt. In Oktober komt deze update uit!

Alta

Na de lunch kregen we een uitgebreide demo te zien van de Alta. De 3D printer van Silhouette. Hoe deze gekalibreerd moet worden (dit is echt simpel!). De software is nog niet helemaal bugproof, maar word heel hard aan gewerkt. Daarbuiten is de software net als Studio gratis en simpel te bedienen. Ik ben nog niet bekend in het 3D print wereldje, en ze keken mij ook een beetje raar aan toen ik vroeg of ze een woordje voor mij konden printen die zo dun mogelijk was. (dus je wilt geen groot driedimensionaal product??) Maar… ooo de mogelijkheden die ik zie voor gebruik van de Alta in scrapbooking, pocket pages en planners! (Naast dat mijn man en kids nu al 3D modellen van starwars en dinosaurussen aan het zoeken zijn) weet ik zeker dat het veel gebruikt gaat worden hier in huis!.

Dit woordje komt rechtstreeks uit de printer vandaan, en moet nog wel even netjes gemaakt worden. Dit doe je simpelweg met een een snijmesje. Uiteraard zijn er ook dingen die niet kunnen met dit apparaat. Zo kan het niet gepauzeerd worden, niet met meerdere kleuren printen etc. Maar er zijn vast manieren om toch te maken wat ik hebben wil πŸ˜€

Je kunt de Alta hier aanschaffen

Diner

oo het diner… bij binnenkomst in het restaurant zagen we het al… Dit is heel luxe.. Dus van buiten, naar binnen met bestek, niet je servet in je kraag stoppen en mobieltjes uit. πŸ˜€ Gelukkig kregen we voor elke gang een nieuw bestekje, dus hoefde ons daar geen zorgen om te maken. We kregen een Proeverij van 8 gangen! Het was super lekker, apart en vernieuwend. Een ervaring rijker! Personeel was superleuk en ook gezellig. Een mooie afsluiting van een top dag!

Team Silhouette onwijs bedankt voor de uitnodiging en de ervaring! Wat een dag. Hieronder mijn vlog van deze dag.

Wil jij een van de Silhouette Summit boekjes en pen winnen? Vertel hieronder wat je de leukste nieuwe update/product vind. Wie weet stuur ik je binnenkort dat mooie boekje op!

Liefs

De links in deze blog zijn Affiliate links. Dit betekent dat ik, mocht je het product aanschaffen via deze link ik daar een percentage over ontvang. Jij betaald daar verder niets voor en het helpt mij in het blijven maken van gratis content. Voel je niet verplicht om via deze links producten aan te schaffen. Ik post enkel Affiliate links van producten die ik leuk vind en zelf ook zou kopen.Β