TN Les 13 (WK4) Watercolor technieken

0
138

Ik hoef jullie vast niet meer te vertellen dat watercolor/aquarel mijn favoriete materiaal is om in mijn journal mee te werken….. Toch doe ik het nog een keertje 🙂
Eigenlijk heb ik het gebruiken van watercolor helemaal nog niet zo lang geleden ontdekt en was ik er, tot ik dus veel in mijn journal ging werken, nog nooit eerder mee bezig geweest.
Bijna alles wat ik met watercolor doe heb ik op internet gezien of zelf ontdekt door er veel mee te werken. Mijn manier van werken heb ik mezelf dus aangeleerd en daardoor ontbreekt het volledig aan technische vaardigheden. Gelukkig heb ik daar helemaal geen last van! Ik vind het heerlijk om op mijn gevoel af te gaan als ik in mijn journal werk. Zelf denk ik dat dat de reden is waarom het zo ontspannend is voor mij.

In de eerste video van deze les ga ik je laten zien hoe je met plakband en zeezout hele leuke effecten in je watercolor kunt creëren.

Deze video kun je hier downloaden


Tijdens mijn live workshops kan ik het niet vaak genoeg zeggen: watercolor is gek op water. Best logisch eigenlijk! Gebruik dan ook voldoende water als je achtergronden gaat maken met watercolor. Krijg je een streperig effect? Dan werk je waarschijnlijk te droog.

In het eerste deel heb ik je laten zien hoe je met vrij simpele spulletjes leuke achtergronden kunt maken.
In deel twee gaan we ook met een stencil en stempel werken. Super leuk in combinatie met watercolor.

Deze video kun je hier downloaden


Voor het maken van deze twee achtergronden gebruikte ik:
– Aquarelverf
– Plakbank
– Zeezout
– Stencil
– Babydoekjes
– Stempel
– Distress Oxide inkt
– Watersprayer

De technieken uit deze video’s zijn eindeloos te combineren en geven ook telkens een ander effect wanneer je andere kleuren gebruikt.
Ik wens je veel plezier met experimenteren!

Liefs,