Hey.. jij hier!

0
300

Wat leuk dat je dit leest en in dit stoffige hoekje van het internet komt. De laatste keer dat ik iets poste hier was over de nieuwe lijnen voor 2020… Gelukkig gebeurde er op de workshop pagina’s wel iets meer.. maar het feit dat ik zojuist op 16 september 2021 de laatste workshop les heb afgerond voor Project 2020 (wat dus zo een 9 maanden te laat afgeleverd is) zegt misschien ook wel dat het daar ook niet helemaal gladjes is verlopen. Gelukkig hadden de meeste workshoppers begrip voor de situatie, maar ik heb ook wel wat mensen hun geld terug moeten geven helaas.

2020 was een jaar wat ik niet aan had zien komen. In Januari had ik besloten om de beurs in Phoenix een jaartje over te slaan, en naar Frankfurt te gaan. Daar hoorde ik voor het eerst over dit virus. Er werden zelfs stands eerder afgebroken bij ‘International resourcing’ (Oftewel de China hal) omdat deze mensen anders niet naar huis konden. Het was meteen wel dicht bij huis.
In April was daar ineens een lockdown. Godzijdank konden wij met ons werk en bedrijf flexibel zijn en werd ik ook ineens juf. Maar omdat winkels dicht gingen, ging ons bedrijf (www.martingijzemijter.nl) ineens heel hard groeien en moesten we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat inzetten om alle orders eruit te krijgen. Heel koppig geloofde we allebei dat we dat wel konden. 🙂 Huishouden, opvoeden, juf zijn, de zaak EN Project 2020. Project 2020 ging al heel snel vooruitgeschoven worden. (Dat ging ik wel ff inhalen in de zomer vakantie) Dat ging hem natuurlijk niet worden. In de herfst kreeg ik dan ook heel leuk de waarschuwing van de huisarts. Je gaat stoppen met al je werk. Het liefst al vandaag… 

Gelukkig konden we het oplossen met personeel bij de zaak, maar daardoor moest ik wel de lastige keuzes maken om ook jullie en mijn bedrijf uit te stellen. Tweede lockdown kwam eraan en herstel ging veel langzamer dan verwacht. 

Inmiddels is het September. Het gaat nu vrij goed met mij. Ik heb een nieuwe baan. (Niet meer in de zaak) maar ik werk als gastvrouw in een Casino! Heel ander werk, maar ik was toe aan een nieuwe omgeving met vooral mensen om mij heen. Want oo wat heb ik de mensen gemist 🙂 Nu ik alweer drie maanden aan het werk ben, en de kids gewoon weer naar school gaan. Krijg ik ook weer energie en zin in de creatieve kant. Ik heb onwijs veel geleerd afgelopen jaar. Ik zal niet meer workshops verkopen en online zetten die niet af zijn. Ook moet ik zelf meer workshops gaan volgen om mijzelf steeds te blijven vernieuwen en uit te dagen. 

Deze website gaat blijven, De workshops ook! Documenteren van het leven blijf ik echt heel belangrijk vinden. Andere mensen deze ‘kunst’ bij brengen, wordt ik blij van. Maar ik wordt ook blij van andere creatieve dingen. Dus wie weet kom je die ook meer tegen hier, maar ik beloof niets meer 😀 (Ik ben namelijk heel erg goed in ‘de beste intentie’s’ ). De live video’s kan ik helaas niet meer op de dinsdag avond doen ivm mijn werk. Ik heb een flexibel rooster en ben niet meer op een vast moment vrij. Dus ik moet even gaan puzzelen hoe ik het ga doen, want die lives waren wel altijd erg leuk en gezellig.

Al met al. Komen de drukke en gezellige feestmaanden er weer aan met steeds minder maatregelen. Dus geniet van het leven en van het moment, het documenteren ervan komt later wel 🙂

Liefs Martine