Project 2017: Verdelingen

0
99

De indeling en verdeling op een pocket page is vaak afhankelijk van de hoes die gebruikt. Ook telt daarbij mee hoeveel foto’s je wilt gebruiken. Het is vaak lastig om je de juiste verhoudingen te vinden in niet alleen de foto’s en je papier, maar ook in wat voor papiertjes je in de pockets moet doen. Over deze indelingen en verdelingen gaan we het deze maand hebben.

Papier en kaartjes

Het product wat je naast je foto’s in al je pockets gebruikt is papier. Dit papier kunnen kant en klare kaartjes zijn of gesneden uit scrapbookpapier. Dit product is echter zo veelzijdig en in zoveel kleuren en designs verkrijgbaar, dat al snel het overzicht zoek is. Bij scrapbooking zijn er altijd wat ‘regels’ waar je pagina uit moet voldoen. Een titel, Journaling en een foto. Vaak voeg je ook nog een design papier toe zodat het een mooier geheel word. Bij Pocket pages werkt het net zo, enkel zijn deze ‘regels’ verdeeld over de kaartjes. Zo kun je de kaartjes indelen in verschillende opties

  • Titelkaartjes
  • Opvul kaartjes
  • Journaling kaartjes
  • Design kaartjes
Titelkaartjes

Dit zijn kaartjes waarop je de titel van je pagina op kunt toevoegen. Vaak is dit een 4×6 kaart waarop ruimte is vrij gelaten voor je titel. In ons Project 2017 verhaal is dit vaak je weeknummer. Maar dit kunnen ook woorden zijn zoals ‘Awesome’ ‘Van de glijbaan’ ‘Eerste stapjes’ ‘Datenight’ etc. Het kunnen ook kant en klare kaartjes met teksten zijn. Vaak zijn deze kaartjes voorzien van een rustig design of effen achtergrond.

Opvul kaartjes

Ook wel Fillercards genoemd. Hierop kan een quote of tekst staan, maar ook bijvoorbeeld een grote afbeelding. Op deze kaartjes is vaak geen plek voor journaling of foto. De meeste fillercards zijn 3×4 kaartjes. Uiteraard zijn dit soort kaartjes heel goed zelf te maken. Probeer vooral wat grotere embellishments uit op dit soort kaartjes. Deze embellishments worden vaak in het midden van de kaartjes geplaatst.

Journaling kaartjes

Kaartjes waarop je tekst kunt schrijven. Deze kaartjes hebben vaak een lichte achtergrond waardoor het makkelijk te beschrijven is. Je kunt dit soort kaartjes heel makkelijk zelf maken met behulp van stempels of pen en liniaal. Deze kaartjes zijn meestal voorzien van wat kleine versieringen.

Design kaartjes

Heel simpel het patroon van je papier:) Soms heeft een kaartje niet meer nodig dan dat. Uiteraard kun je deze kaartjes ook goed voorzien van een embellishments cluster of tekst, maar soms is het gewoon zo ook al mooi en hoef je er verder niets meer mee. Persoonlijk hou ik ervan om hetzelfde patroontje (of wat er op lijkt) terug te laten komen als embellishments.

Verdeling

Het fijnste is het, als je alle soorten kaartjes op 1 pocket page (of spread) terug kan laten komen. Dat zou betekenen dat je minimaal 4 plekjes niet opvult met foto’s. Met de ene hoes gaat dit makkelijker dan met de andere. Mocht je plek tekort komen dan zijn het design kaartje en het opvul kaartje de eerste die je weg laat. Heb je teveel ruimte open dan zijn dat ook weer de eerste kaartjes die je makkelijker kunt verdubbelen.

Combineren

Alle soorten kaartjes kunnen prima gecombineerd worden. Je titel zou ook op een journaling of opvul kaartje geplakt kunnen worden. En van een design kaartje is makkelijk een opvul kaartje te maken met extra versieringen. Voel je absoluut niet verplicht om aan deze ‘regels’ te voldoen, maar het is een mooie leidraad als je niet tevreden bent met je eigen pagina’s en indelingen.