Sinterklaas Les #5 Schudkaart

0
126

Les #5 Schudkaart en foto’s

pakjesavond-6In deze les laat ik jullie zien hoe je ook schud kaarten kunt verwerken in je pocket pages. Een schud kaart is een kaart waarin een vakje zit met daarin kleine kraaltjes, vormpjes, sequins etc die los liggen. Ze kunnen geschud worden. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat er een ruimte gecreëerd wordt tussen het papier en het raampje door middel van bijvoorbeeld foamtape.

Voor deze pocketpage pagina heb ik de schud kaart iets aangepast. In plaats van stevig plastic te gebruiken, heb ik een verpakking van een stempel gebruikt. Dit is zachter en dunner plastic waardoor het minder dik wordt in je pockets. Doordat het plastic wat dunner is, heb ik ook de volgorde aangepast van op plakken.

pakjesavond-7Normaal gesproken bevestig je het plastic direct achter je opening in je papier. Dit is je raampje. Ik heb ervoor gekozen om dit plastic meteen met een foamtape vast te zetten.. Daarna voorzie ik het plastic nogmaals van een laagje foamtape voordat ik hem raampje op de achtergrond met ‘schud materiaal’ vast zet. Mijn foamtape is 2mm dik. In totaal heb ik dus een pocket gemaakt van ongeveer een halve cm dik. Prima te doen in een pocket page.

Mijn schudmateriaal heb ik gemaakt van Folie papier, burlap paper, kurk, glitter en woodveneer. Ik heb een process video gemaakt van deze pocket en de rest van de pagina. pakjesavond

ik heb de volgende materialen gebruikt:

  • Papier: Pebbles ‘warm and cozy’ Echo Park ‘Christmas Delivery’
  • Stanzen: Lawn Fawn ‘Stitched journaling Die’, My favorite Things ‘Die-namics Inside&Out stiched Circle STAX
  • Ponsen: EK Succes ‘2 point flag’ ‘feather’
  • Washitape: Xenos, Scrapdelight
  • Stencil: Sinterklaas
  • Overig: Nuvo Glimmer paste, woodveneer sterren
Fototips

pakjesavond-1De foto’s die op deze avond gemaakt zijn, waren allemaal met flits, rode ogen, wazig en verschrikkelijk van kleur. Toch vindt ik het een pagina die niet mag ontbreken. Juist ook de foto’s die niet perfect zijn, verdienen het om vast gelegd te worden. Het verteld namelijk ook een verhaal. Het betekend dat het donker buiten was, en binnen heel warm en gezellig. Dat het te druk was om goeie foto’s te maken, dat niemand lang genoeg stil zat om scherp op een foto te komen.  Accepteer dat niet alle foto’s perfect zijn. Ik heb voor deze pagina’s de leukste foto’s er tussen uit gepikt. Daarvan heb ik de twee waarvan de kleuren echt verschrikkelijk waren in zwart/wit af laten drukken. Alle foto’s heb ik bewerkt met de Project Life app. Ik heb de belichting en contrast omhoog gegooid en de saturatie naar beneden. Bij de Zwart/wit Foto’s is de saturatie helemaal uit gezet. pakjesavond-2

Mocht je nog vragen hebben of wil je je uitwerkingen graag laten zien. Dit kan op mijn facebook groep Pocketpages & Scrap NL, via social media onder #mrworkshop, via de mail naar [email protected] of je kunt een bericht achterlaten onder dit artikel.

Liefs

logomartine