Stansen en Stempel les #13 Borders en laagjes

0
163

Een van de stans soorten die we nog niet behandeld hebben, zijn border stansen. Dit zijn stansen die enkel een lijntje bevatten. je kunt dus zelf kiezen waar je een randje aan papier of foto wilt hebben. Meeste van deze stansen zijn bijna 6 inch. Perfect dus voor pockets! Meestal worden deze stansen gebruikt voor kaarten en om scenes te maken. Meestal zijn de randen dan ook te gebruiken als wolkjes, gras of golven. Ik gebruik in mijn voorbeeld een van deze stansen (ik vermoed dat ze voor wolken door kunnen gaan) als slingers. Ik maak een kaartje met meerdere laagjes hiervoor.

Hoe werkt het

Doordat deze stans enkel een lijntje stanst kun je zelf bepalen waar en hoe lang je randje of border wordt. Je kunt zelf je randje verlengen naar bijvoorbeeld 12 inch (en dus voor een scrapbookvel). Ik heb voor mijn originele idee een big shot gebruikt, maar voor de extra gekleurde laagjes de bigshot. Je hebt hiervoor wel de extra lange folders nodig. Daarnaast heb ik deze borders gebruikt om laagjes aan te brengen en een patroon te maken in plaats bijvoorbeeld wolken.

Deze techniek is wat lastiger uit te leggen als je niet ziet wat ik doe. Ik heb (uiteraard) een video gemaakt. Van origine zat deze verwerkt in de process video van de pagina die ik aan het maken was. Het werd echter zo een lastige en lange video dat ik besloten heb om ze uit elkaar te halen. Hier en daar zie je dat het kaartje ineens een sprongetje maakt. Dit komt door het knippen 🙂