De Uitdaging: Maak het op! Kitdag

0
84

Welkom bij de start van dit (onwijs tof) project. De Uitdaging: Maak het op! We gaan het doen, we gaan die spullen uit de kast halen en gebruiken. En we gaan ze niet zomaar gebruiken! we gaan ze OPMAKEN! De voldoening die je voelt als je de laatste stickertjes van een stickervel haalt, of de laatste restjes papier gewoon op maakt is super!  En ik ga die uitdaging, met jullie aan. Of je deze workshop enkel aangeschaft hebt om inspiratie op te doen, filmpjes te kijken of om zelf ook echt mee te gaan aan deze uitdaging. Ik beloof je. Die spulletjes gaan gebruikt worden 🙂

 

Kit Maken

We gaan beginnen met de kit maken. Nu is dat voor de 1 veel makkelijker dan voor de ander. Om de kit zo divers mogelijk te maken, en haalbaar dat je hem op gaat maken, zijn er een paar ‘spelregels’ die je aan kunt houden. Spelregels zijn er in dit geval om te breken, dus maak het jezelf niet al te moeilijk 🙂 De kit is bedoelt om je te inspireren en om in een redelijk tijdbestek je producten lekker te gaan gebruiken.

Starten

Neem een papiertje/sticker/moodboard of kleur waar je heel blij van wordt. Iets waarvan je niet mee kan wachten om mee aan de slag te gaan, of juist dat ene papiertje wat je zo mooi vindt, dat je hem niet durft te gebruiken 🙂 Voor mij was dit het 6×6 paperpad van Little by Little van Shimelle Lane. Deze vind ik zo ontzettend mooi, dit is mijn startpunt. Kijk naar de kleuren van dit papier en zoek hier je producten naar uit. Ik mocht van mijzelf niet meer dan 2 artikelen van 1 lijn gebruiken. Vooral omdat ik zo ontzettend van mixen van lijnen en merken hou. Hierdoor gebruik ik sneller materialen die ik anders links laat liggen, omdat ik bijvoorbeeld geen sticker of matchend papier heb binnen die lijn. Denk niet aan thema’s. Kijk naar de kleuren. Zo kan het zomaar zijn dat je een achtergrondje van een kerstpapiertje ineens in je kit hebt zitten met zomerse papiertjes. Ook als je de kit graag wilt gebruiken voor een babyalbum, probeer niet naar thema te kijken maar vooral naar kleur.

Spelregels
 1. Wat je in je kit stopt, moet op! kijk ook met die ogen naar de producten. Vind minimaal 80% van je stickervel leuk. Die overige 20 vinden we wel een plekje voor!
 2. Baseer je kit op kleuren, maar kies minimaal 4 kleuren uit om mee te gaan werken. Dit houdt je kit divers en inspirerend
 3. Beperk je niet tot enkel je kit. Je mag spullen van buitenaf toevoegen
 4. Maak voor jezelf wat unieke regels (zo hoeven mijn alfabetten niet op)
 5. Ontspan! dit is leuk! Ga de uitdaging aan!
Hoeveelheden

Wees reëel naar jezelf toe. Als je een volledige 6×6 paperpad of een hele collectie kit gaat toevoegen aan je kit, dan gaat het je niet lukken om deze op te maken. Ten eerste is het teveel papier en ten tweede raak je op een gegeven moment uitgekeken op dat kleurtje of thema. Voor stickers is het het handigst dat je kijkt naar wat algemenere stickers. Je hebt niets aan een stickervel met enkel zon en strand iconen, als je niet een strandvakantie gaat scrappen. Wel kun je kijken naar dat soort stickervellen en iconen en teksten, die goed bij je kit passen, uitknippen en bij je kit voegen. Kies voor een afwisseling in soorten stickers. Zo heb ik een stickervel met labels en kleine woordjes toegevoegd, een themaloos stickervel en een set met foam woordjes. Naast stickers heb ik ook embellishments toegevoegd. Ik had een volledige verpakking ephemera toe kunnen voegen, maar voor deze kit heb ik een greep uit mijn voorraad gedaan. Ik bewaar al mijn restjes embellishments en die-cuts op kleur. Zodoende kon ik nu simpelweg kijken naar welke kleuren ik in de kit heb zitten. Van deze kleuren heb ik wat losse embellishments erbij gepakt. Ik heb ervoor gezorgd dat ik wat grote en kleine figuurtjes uitgezocht heb, maar ook labels en diversiteit in diktes en structuur. (chipboard, transparant, kurk, woodveneer en vellum).

Ik heb in mijn kit de volgende hoeveelheden toegevoegd. (Ik heb de lijst aangevuld met de merken en namen die ik gebruikt hebt. Niet alle producten zijn al of niet meer verkrijgbaar in de winkels)

 • 8 vellen designpapier van 12×12 en 2 scraps (waaronder 1 vel met daarop 3×4 kaartjes)
 • 6 vellen cardstock in diverse kleuren
  • 2x wit
  • Lichtgeel
  • donkergeel
  • donkerblauw
  • oranje/rood
 • 7 velletjes 6×6 papier
 • 8 project life kaartjes van 4×6
  • Corekit Jade
 • 17 project life kaartjes van 3×4
  • Corekit Jade
 • 1 die-cut vel van 12×12
  • Paige Evans Oh My Heart
 • 1 accetate vel van 12×12
 • 1 vel tiny words stickers & labels
  • Crate Paper
 • 1 pak stickers (2 stickervellen)
 • 1 vel woord stickers
  • Freckled Fawn
 • 100+ losse embellishments (ephemera en woodveneer)
 • Kleine alfabets
 • Thickers

Ondanks dat het een aardige lijst lijkt, valt het in werkelijkheid mee. Ik zal naast deze kit ook producten toevoegen als washi tape, enamel dots en mixed media producten. Ook mag ik van mijzelf extra papier toevoegen indien gewenst. De restanten van dat papier gaan dan wel terug de kit in. Heb ik ergens een perfect stickertje, maar zit die niet in mijn kit, dan mag ik deze uiteraard ook erbij pakken. Maar de voorkeur gaat natuurlijk naar de kit gebruiken. want die willen we helemaal op maken.

Uitzonderingen

Ik heb het in mijn video hierboven ook al gezegd. Mijn alfabet stickers zijn een uitzondering. Voor alle overige producten geldt, opmaken! Maar voor alfabetten, vind ik dat lastig. Er zijn echt heel veel leuke technieken om letters op te maken, en wie weet doe ik het ook wel hoor! Is een mooie uitdaging voor mij 🙂 Maar ik varieer graag in mijn alfabetten. Ik zou het vervelend vinden om een hele kit met 1 alfabet te maken.

Ik ben heel erg benieuwd naar de kit die jullie gaan maken! Graag zie ik foto’s van jullie kit op de facebookgroep! Toi Toi Toi!

Liefs