Silhouette Summit Europa 2018

20
306

Wat een dag! Wow! Sowieso was het natuurlijk al vet gaaf dat ik uitgenodigd was als enige blogger voor deze Summit. En dat was ook het enige wat ik wist. Google wist mij te vertellen dat een Summit een Topconferentie of Top ontmoeting is… Niet heel veel wijzer dus.

Gelukkig mocht ik een vriendin mee nemen! Mijn steun en toeverlaat Carina mocht ik dus meenemen. Pff gelukkig maar! Wel wilde ze eerst achtergrond informatie hebben. Want er werd ook gevoelige bedrijfsinformatie gedeeld. Nu werd het nog spannender! Locatie: Pestana Amsterdam. Poepieluxe dus!

Dus de wekker maar extra vroeg gezet, haren in de krul, jurkje aan en naar Carina gereden. Daar zijn we via de dijk naar de Rai gereden om aan P+R te doen (Park and ride) om niet 100 euro aan parkeerkosten kwijt te zijn (ok en zodat we niet in hartje Amsterdam met de auto hoefde te rijden) Doordat we zo vroeg vertrokken waren hebben we eerst nog even een koffie gedronken en een stukje bananenbrood gegeten. We wisten namelijk niets over deze dag.. Zometeen was het met ontbijt en dan is het ook zo stom om niets te eten. Maar als er geen ontbijt is, zit je daar met een rammelende maag.

Binnenkomst

Goeie keus gemaakt, er was geen ontbijt! Pfieuw. Wel was er koffie, thee en lekkers in de lobby en stond er in de conference zaal voor iedereen water, een boekje en een pen. (En ja, ik heb extra boekjes en pennen kunnen regelen voor een Give Away!!)

Ook stonden er allemaal nieuwe producten uitgestald op 2 grote tafels. Prachtige nieuwe kleuren voor de Cameo 3, voorbeelden met de Doming kit, Artscreen kit, voorbeelden met het nieuwe glitter vinyl en nog veel meer! Al deze dingen komen rond oktober uit! Het hoogtepunt van de dag was alles leren over de Alta! Het nieuwste speeltje van Silhouette. Een 3D printer! Dit product staat al zolang op mijn wishlist, maar ze zijn veel te ingewikkeld voor mij om te gebruiken. Daar gaat de Alta verandering in aanbrengen! Zo simpel in gebruik! en lucky me, binnenkort komt er eentje binnen hier! (Jup, hier mag gegild worden! deed ik ook stilletjes van binnen)

Software update 4.2

Er is heel veel uitgelegd over de nieuwste update van de Studio Software, en er komen echt een paar coole dingen bij! Zo kun je in de toekomst zien en bijhouden hoeveel materiaal een bepaald ontwerp verbruikt, hoe vaak je dat ontwerp gesneden hebt en hoelang je Cameo daarover doet. Heel fijn voor de mensen die dit apparaat voor werk gebruiken. Ook komt er een Fontmaker. Deze is beschikbaar in de business editie. Ik heb al vele fontmakers uitgeprobeerd, maar deze werkte wel erg soepel! Ik ben enthousiast. En hoe cool, dat ze mijn handschrift als voorbeeld namen 🙂 De ideeën zijn eindeloos! Dit zijn nog maar een paar kleine dingetjes, maar ik zal er binnenkort een uitgebreid blogje over schrijven, wat er allemaal gaat veranderen en bijkomt. In Oktober komt deze update uit!

Alta

Na de lunch kregen we een uitgebreide demo te zien van de Alta. De 3D printer van Silhouette. Hoe deze gekalibreerd moet worden (dit is echt simpel!). De software is nog niet helemaal bugproof, maar word heel hard aan gewerkt. Daarbuiten is de software net als Studio gratis en simpel te bedienen. Ik ben nog niet bekend in het 3D print wereldje, en ze keken mij ook een beetje raar aan toen ik vroeg of ze een woordje voor mij konden printen die zo dun mogelijk was. (dus je wilt geen groot driedimensionaal product??) Maar… ooo de mogelijkheden die ik zie voor gebruik van de Alta in scrapbooking, pocket pages en planners! (Naast dat mijn man en kids nu al 3D modellen van starwars en dinosaurussen aan het zoeken zijn) weet ik zeker dat het veel gebruikt gaat worden hier in huis!.

Dit woordje komt rechtstreeks uit de printer vandaan, en moet nog wel even netjes gemaakt worden. Dit doe je simpelweg met een een snijmesje. Uiteraard zijn er ook dingen die niet kunnen met dit apparaat. Zo kan het niet gepauzeerd worden, niet met meerdere kleuren printen etc. Maar er zijn vast manieren om toch te maken wat ik hebben wil 😀

Je kunt de Alta hier aanschaffen

Diner

oo het diner… bij binnenkomst in het restaurant zagen we het al… Dit is heel luxe.. Dus van buiten, naar binnen met bestek, niet je servet in je kraag stoppen en mobieltjes uit. 😀 Gelukkig kregen we voor elke gang een nieuw bestekje, dus hoefde ons daar geen zorgen om te maken. We kregen een Proeverij van 8 gangen! Het was super lekker, apart en vernieuwend. Een ervaring rijker! Personeel was superleuk en ook gezellig. Een mooie afsluiting van een top dag!

Team Silhouette onwijs bedankt voor de uitnodiging en de ervaring! Wat een dag. Hieronder mijn vlog van deze dag.

Wil jij een van de Silhouette Summit boekjes en pen winnen? Vertel hieronder wat je de leukste nieuwe update/product vind. Wie weet stuur ik je binnenkort dat mooie boekje op!

Liefs

De links in deze blog zijn Affiliate links. Dit betekent dat ik, mocht je het product aanschaffen via deze link ik daar een percentage over ontvang. Jij betaald daar verder niets voor en het helpt mij in het blijven maken van gratis content. Voel je niet verplicht om via deze links producten aan te schaffen. Ik post enkel Affiliate links van producten die ik leuk vind en zelf ook zou kopen. 

 

20 REACTIES

  1. Mooi filmpje en blogje.
    Het mooiste vind ik toch wel de alta, eens iets leuks voor mijn man,
    en wat ik echt wilde weten heb jij dus gevraagd, of het een woordje kon maken.
    Zo heb je eens wat anders dan de standaard acryl woordjes.
    Dus wij denken er wel over om er binnenkort een aan te schaffen,
    eerst volgen we jouw bevindingen even verder.
    En dat boekje wil ik natuurlijk graag winnen 🙂

    Groetjes, Marieke

    • Hoi Marieke! Je wint een boekje en pen 🙂 Wil je mij een PB sturen met je naam en adres 🙂 X

  2. wow… ontzettende bofbibs.
    super gaaf zeg.
    zie idd allerlei mogelijkheden meer die 3d. moet mijn cameo ook echt weer onder het stof vandaan halen. hij communiceert niet lekker met de laptop en weigert af en toe te snijden . (zelfde probleem met de printer) en krijg het niet opgelost. dan is de lol er snel af.
    toch maar eens uitzoeken waar het aan ligt.

  3. De Alta lijkt me super cool. Ook door de veelzijdigheid. En omdat jij zegt dat hij goed te bedienen is, lijkt het me een grote aanwinst.

  4. Wat super gaaf dat je de Alta binnenkort ontvangt!! Ik zou ook gillen hahaha. Maar wat een leuke dingen komen eraan zeg !! De Alta vind ik toch wel het gaafst van allemaal. En dat je je eigen font kan gebruiken/maken is ook super ! Alleen jammer dat deze alleen in de business editie is. Maar eens naar kijken dan wat daar precies de kosten en voordelen van zijn. Leuk blog Martine ! En heel erg leuk natuurlijk dat je boekjes en pennen mag weg geven ! Lijkt me leuk om te winnen ! Voor alle aantekeningen en de wishlist van de silhouette hahaha.
    Groetjes Meavis

  5. Nou wat een gezellige dag hebbejullie ervan gemaakt. En weer super toffe Silhouette producten in aantocht… wauuwwww. Wat ik het leukste product vind?? Keuzestressss, die rize Cameo’s zijn wel heel gaaf. Maar mijn “2” doet het nog prima, dus ik zou dan voor de Alta gaan! Wat een gaaf ding, met zoveel mogelijkheden… ?.

  6. Het mooiste product vind ik dan denk ik wel de Alta. Erg leuk zoals je hem beschrijft. Maar zal wel nooit in mijn bezit komen, dromen kan natuurlijk altijd?

  7. Wat gaaf zeg! En een super leuk filmpje!
    Ik dacht dat ik de Alta niet wou… maar na het zien van de dunne woordjes ? Ik ben om!
    Ik denk dat ik met je mee gil! ?

  8. Wat ik het leukste van de update vind is dat ik maar een spaarpot ga aanmaken …. met al die berichtjes van jou wil ik de SIL echt gaan hebben en ga ik starten met sparen. Of misschien moet ik dat juist niet leuk gaan vinden?

  9. Sinds het eerste filmpje over de Alta ben ik begonnen met sparen. Ik wil die zoooooo graag

  10. Ik ben heeeeeel benieuwd naar de artscreenkit. Zelf kan ik mij er wat bij voorstellen, er iets bij dromen, maar…..is dit ook wat ze bij Silhouette bedacht hebben? Even geduld oefenen tot oktober. Zucht.

  11. Als de Alta hier komt dan regelen we het via jou! Doen we iets terug voor alle moeite die jij steekt in de workshops livevideos etc! Dank, ik geniet ervan!

    • Hoi Sylvia, Je wint een boekje en pen! Wil je mij een PB sturen met je naam en adres 🙂 X

  12. De Alta natuurlijk!
    Ik weet alleen niet wie hem vaker gaat gebruiken. Mijn man of ik?
    Het leek mij ingewikkeld, maar met jouw feedback en filmpje ben ik er wel benieuwd naar. Even doorsparen?

  13. Lijk me super om de 3d printer te hebben ook voor de rest van de familie. Verder de update lijkt me super zit all te bedenken wat ik ga maken voor de juffen voor volgend jaar.

  14. De alta lijkt me erg mooi, maar helaas geen ruimte meer daarvoor , heb al zoveel spullen, maar wie weet ooit ,
    wel zou ik graag mee willen loten voor het boekje en de pen,
    en wat zag het eten er heerlijk uit zeg ,hoop dat jullie echt genoten hebben van deze dag ,
    dat verdienen jullie zeker met het harde werken en leuke dingen maken en verzinnen voor ons

    • Hoi Patricia, Je hebt een mooi boekje en pen gewonnen 🙂 Wil je mij een PB of email sturen met je adres? X

  15. Wat een gave dag. En leuke producten al die kleurtjes zou bijna daarom een Cameo kopen. De 3D printer geweldig en iets goedkoper dan ik dacht dat dit zou kosten. Maar zie ik nu op het eind dat Carina aan het sjouwen is. Volgens mij mag je vriendin altijd mee om te sjouwen en te rijden? weet nog niet wat mijn favoriete product is moet me daar meer inverdiepen en jou filmpjes bekijken. Maar wil wel graag winnen.

  16. Joh, wat leuk zo’n dag. Heb je ook gehoord of er binnenkort een Silhouette 4 uitkomt? De 3 is er alweer 2 jaar en eigelijk brengen ze t jaar een nieuwe uit. De Alta lijkt me leuk maar niet voor mij, denk ik. Ik wil graag eens komen kijken bij je. Oh ja en een boekje winnen natuurlijk

    Gr Elise

    • Niets over de vier gehoord! Enige wat gezegd is, is dat silhouette volgend jaar 10 jaar bestaat:)

Reacties zijn gesloten.