Meer dan kleur 2

0
213

IMG_1838Vlak na de zomervakantie van 2015 kreeg ik een mailtje van Marieke Blokland. Of ik samen met haar en Marsha Valk aan een special wilde werken voor Uitgeverij Scala. Deze special bleek over inkleuren te gaan. Na heel wat hangout gesprekken, mailtjes en appjes was daar anderhalve maand later de special ‘Meer Dan Kleur’ net voor de feestdagen in de winkels, voor de helft kleurplaten en voor de helft artikelen over inkleuren.  Een groot succes.

Dat bleek ook wel toen we een paar maanden later het verzoek kregen om er nog eentje te maken. Deze stond voor het voorjaar gepland. Alle redacteuren hadden het onwijs druk, maar we konden allemaal, met flink schuiven en nachtelijk doorwerken, wel een gaatje in de agenda’s vrij maken. En dus lag vandaag op mijn deurmat; Deel 2 van Meer Dan Kleur.
Monochroom stap-2Deze keer hebben we als thema’s Japans, Urban city, Lettering en Floral. Ik ben aan de slag gegaan met een prachtige Japanse tekening in monochroom kleuren (gebaseerd op japans servies) en met de techniek blenden met terpentine. Gelukkig vinden mijn zoontjes het heel gezellig als ik beneden aan de keukentafel kleur, dus met hun medewerking en wat extra blaren op mijn handen waren beide artikelen op tijd klaar. Marsha heeft een heel mooi artikel gemaakt over pastels, en Spectrum Noirs en Marieke een geweldige plaat met Koi watercolors en een artikel over grijstinten. Alle kleurplaten die gebruikt zijn kun je meteen na maken, of door laten inspireren, want al deze (en nog meer) kleurplaten zitten in het tijdschrift erbij geleverd. Ze zijn gedrukt op speciaal papier waardoor ze goed in te kleuren zijn.

Quote-sfeerbeeld2

Dit tijdschrift is te koop bij kantoor-boekhandels en supermarkten. Uiteraard is het blad ook online te verkrijgen hier

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Het was in ieder geval weer super leuk om het te mogen maken!