Distress Workshop Online: Les 10: patronen maken

0
145

Deze les gaan we werken aan patronen en embellishments maken. Dit gaan we doen door gebruik te maken van diverse technieken die we geleerd hebben in de afgelopen lessen.

Embellishments

IMG_4267Mijn favoriete embellishment om te maken zijn deze gekleurde cirkels. Je kunt deze op allerlei verschillende manieren afwerken, maar zelfs enkel als cirkel zijn ze al tof! (al zeg ik dat zelf) Doordat je gebruik maakt van een ronde blending tool en deze om zijn as laat draaien op je papier, krijg je altijd hetzelfde formaat cirkel met een redelijk dezelfde uitstraling. De ene kleur doet het wat mooier dan de andere, net als dat de ene ondergrond mooier werkt dan de ander. Boven op deze cirkels kun je stempelen, embossen, werken met stencils etc. Ik gebruik een 1.1/2″ cirkel pons. Deze is eigenlijk net ietsjes te groot. De 1″ cirkel pons is echter net iets te klein als je nog een witte rand wil langs je cirkel. Ik vind het zelf geen probleem om de cirkel met de hand nog iets kleiner te knippen. Er bestaat nog een tussenmaat pons die best wel eens de perfecte afmeting zou kunnen hebben. Dit is een ideaal klusje om embellishments bij een bestaande lijn te maken. Ik maak vaak de cirkels al op voorhand en stop ze bij de lijn. Vaak vergeet ik zelfs dat ik ze zelf gemaakt heb.

Patronen

patronen-1Je hoeft echt geen tekenwonder of illustrator te zijn om eigen achtergrond papier te maken. Zo is mijn absolute favoriet dit streepjes papier. Het enige wat je hoeft te doen is met een penseel streepjes te trekken. Je gebruikt hiervoor de watercolor techniek, beschreven in les #8. In plaats van dat je nu een stempel afdrukje in gaat kleuren, ga je nu strepen trekken met je penseel. Er zijn een paar kleine dingetjes waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat de lijntjes die trekt, niet tegen lijntjes aankomen van een andere kleur die nog nat zijn. Hiermee voorkom je dat de lijnen gaan uitlopen. Uiteraard zullen de kleurtjes wel iets met elkaar mengen als je deze over elkaar aanbrengt, dus probeer ook hier rekening mee te houden.

IMG_4609Om een patroon zoals deze mooi af te werken, kun je nog met een stencil aan de slag zoals in dit voorbeeld. Verder informatie hierover vind je in de volgende les.