Sinterklaas Les #3 Inkleuren

0
180

kadostempel-xwartLes #3 Inkleuren van stempel afdrukken

Eigenlijk gaat deze les vooral over hoe je de stempel afdrukken maakt, dan om het daadwerkelijke inkleuren. Ik wilde graag laten zien hoeveel invloed de lijnen van een tekening hebben op het eind resultaat. Hiervoor heb ik dezelfde stempel vier keer afgedrukt.

kadostempel-witAlle vier deze manieren van stempelen hebben zo hun eigen eigenschappen. De embossingpoeders hebben in principe dezelfde eigenschappen, maar zien er totaal verschillend uit. Dit komt vooral door de kleur. De distress embossingpoeder wordt niet glad, waardoor je een wat ruiger resultaat krijgt. Het wit is daarentegen heel glad, waardoor de afbeelding perfect ingekleurd lijkt. Doordat het wit poeder op wit papier is geeft dit een speciaal effect. Je kunt natuurlijk elk kleurtje poeder hiervoor gebruiken.

57ed05527738d-0000697080Stempelen met de Distress ink geeft het meeste effect. Dit is een inkt op waterbasis en zal hierdoor reageren en uitlopen. Normaal gesproken is dat iets wat je juist niet wilt hebben. Maar door in een hele lichte kleur te stempelen, lijkt het alsof je de afbeelding zelf geschilderd of getekend hebt zonder lijntjes. Deze techniek heet dan ook ‘No line coloring’ (Deze techniek werkt het beste met Antique Linnen, maar doordat ik deze niet had heb ik Pumic Stone gebruikt) Ik vond het eind resultaat wat te rommelig en heb de lijntjes nog overgetrokken met een potlood.

De Archival inkt is watervaste inkt. Deze reageert dan ook helemaal niet met de Distress inkten. Wel kan de inkt overvloeien buiten de lijntjes.

Mocht je nog vragen hebben of wil je je uitwerkingen graag laten zien. Dit kan op mijn facebook groep Pocketpages & Scrap NL, via social media onder #mrworkshop, via de mail naar [email protected] of je kunt een bericht achterlaten onder dit artikel.

Liefs

logomartine