Stansen en stempel workshop informatie

0
133

Intro

Waarom een combinatie van stansen en stempels in 1 workshop. We kunnen eigenlijk over beide producten wel een volledige workshop maken zoveel is er mogelijk. Dit omdat het hele goeie vriendjes van elkaar zijn. Tegenwoordig kun je zeer veel stempelsets kopen met coördinerende stansen. Dit betekent vaak dat de stansen het gestempelde figuurtje of woordje uit stansen. Soms lijkt het wel alsof dat ook de enige meerwaarde is van zo een stans setje. Ik wil jullie graag laten zien in deze workshop dat er nog veel meer mogelijk is met deze combinatie.

Stempelen

We gaan het tevens over de basisprincipes hebben van stempelen. Welke inkten heb je nodig en wat doet welke inkt. Ik laat je simpele stempel trucjes zien zoals resist (met en zonder embossing poeder) mirror stamping en hoe je achtergronden kunt stempelen.

Stansen

Zo gaan we ook aan de slag met enkel stansen. Niet enkel de stansjes die in combinatie met stempels zijn, maar ook de losse. Wat kun je allemaal met stansen. Ook hier ga ik verschillende technieken uitleggen zoals ‘gedeeltelijk stansen, de inleg techniek en nog veel meer.

Wat heb je nodig

Om deze workshop mee te willen doen is het wel handig als je een stansaparaat hebt. Je kunt je uiteraard ook eerst verdiepen in de technieken en ideetjes zodat je weet of je een stansaparaat kunt aanschaffen. In mijn workshop maak ik gebruik van de Big shot van Sizzix en van de Diamond Press van Crafters Companion. Er zijn echter nog veel meer stansmachines, voor elke behoefte is er wel eentje. Alle techniekjes die ik laat zien, kun je met bijna alle machines doen. De diamond press ook, enkel ben je wat beperkter in het formaat van je papier en stans. (Techniek stencils maken gaat bijvoorbeeld niet, tenzij je een kleine stencil wilt maken.

Uiteraard heb je naast een stansmachine ook daadwerkelijk stansjes nodig en stempels. Deze hoeven niet perse te matchen. Ik laat voldoende technieken zien hoe je beide producten los kunt gebruiken. Naast stempels heb je ook stempel inkt, en eventueel een stempelblok nodig. Ik zal elke les verschillende materialen gebruiken. Voel je niet verplicht al deze producten aan te schaffen. Deze workshop is bedoelt om je vooral veel inspiratie te bieden, technieken te leren en de spullen te gebruiken die je al in huis hebt.

Naast de stansen en de stempel materialen heb je ook papier nodig. Ik gebruik in mijn voorbeelden voornamelijk effen wit cardstock en Kraftcardstock. Voor sommige voorbeelden gebruik ik gekleurd cardstock of patroonpapier. Verder maak ik ook gebruik van diverse materialen zoals hobbyfoam, kurk, post its en patroonpapier. Ook hier is het niet nodig om direct alles aan te schaffen. Laat je inspireren door de video’s voor nieuwe ideeën en technieken. Mijn insteek is om voornamelijk Pocket Page kaartjes te maken, maar hier en daar zal er ook een scrapbookpagina voorbij komen. Heel misschien laat ik mij zelfs verleiden tot een kaart(!)

Voor Vragen, mail of stuur een bericht in de daarvoor speciaal opgerichte Facebook groep 

Liefs