Project 2017 augustus les #2 Process video ‘Juni 2017’

0
116

Voor deze pagina heb ik een design hoes D gebruikt. Dit is de verticale hoes van standaard design A. Ik heb de kaartjes uit de kit gebruikt waar ik ook de embellishments mee gemaakt heb.

Opplakken

in de DIY video heb ik vellum gebruikt om embellishments mee te maken. Nu is vellum altijd wat lastig op te plakken omdat je de lijm erdoorheen kunt zien. Een van mijn favoriete manieren om vellum op te plakken is om er stickers van te maken. Dit doe ik met de Xyron Stickermaker. Ik heb een klein x-je, maar ze zijn in heel veel verschillende maten verkrijgbaar. Persoonlijk vindt ik dit maatje groot genoeg voor Pocket Pages. Dit apparaatje voorziet je embellishments van een egale transparante laag lijm. Door goed langs de randjes te gaan met je nagel of bone folder voordat je bovenlaag van je stickervel eraf haalt, voorkom je dat je plakrandjes krijgt aan de zijkant van je embellishments. Je kunt in de video zien hoe deze X precies werkt.

Een andere optie is om je vellum vast te zetten met bijvoorbeeld een sticker of embellishment. Door deze half op je ondergrond en half op je vellum te plakken zit dit vaak voldoende vast. Je kunt ook kiezen voor een nietje, eyelet of splitpen. Er zijn dus aardig wat manieren om vellum vast te zetten. Speel met alle optie’s en kijk wat jij het fijnst vind werken. Zo heb ik ook begrepen dat als je ze vast lijmt met pritt stift het ook onzichtbaar is! (niet zelf uitgeprobeerd)

Video

Gebruikte materialen

Helaas heb ik voor deze video geen voice over kunnen doen. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust via de Facebook groep of via de mail via info@ martinerijnbeek.nl

Liefs