Project 2017 Les #41 Process video ‘Avond-4-daagse’

0
116

De tweede process video van mijn Catch-up plan. Van deze pagina was in deel 1 van het plan al een titel kaartje gemaakt. Wat fijn hieraan was, was dat ik al wist wat de kleuren van deze pagina gingen worden. De bij behorende scrapbookpagina was een pagina gemaakt op blauw cardstock met als hoofdthema handlettering. Deze pagina is gemaakt in de Letter&Scrap Workshop.

Een lijn

Naast dat ik dus al een basis kleur had (donkerblauw) Heb ik besloten dat ik mij beperk tot 1 lijn. In dit geval werdt dit de Turn the Page collectie van Pink Paislee/Paige Evans. Deze lijn bevat naast donkerblauw ook veel andere kleuren die goed bij de kleurrijke foto’s paste.

Bij de hand

De een lijn ‘regel’ heb ik enkel toegepast op de embellishments. Dit voorkomt gewoon veel zoekwerk en daardoor kostbare tijd. De lijn die ik uitgekozen had, heeft geen standaard pocket page kaartjes. Ik heb echter naast mijn bureau een bak staan waarin ik 3×4 en 4×6 kaartjes steek die ik over heb van andere projecten of kits. Deze blauwe kaartjes stonden vooraan, en zodoende hebben ze een plekje op deze pagina gekregen. Door te gebruiken wat je hebt liggen en het ook in het zicht te hebben ben je sneller met het maken van je pagina.

Video

Vast zitten

Deze pagina ging niet helemaal zoals de bedoeling was. Misschien omdat ik juist snel wilde, misschien omdat ik het titelkaartje al gemaakt had.. Maar het titelkaartje was niet wat ik wilde hebben. Er miste iets, dus ging ik met stencils en distress ink aan de slag. Toen waren de letters niet meer leesbaar en daarna maakte ik het echt heel erg lelijk. In plaats van het aan de kant te leggen, ben ik gestopt met waar ik mee bezig was en heb een oplossing bedacht. Gelukkig is het leuk geworden, maar tijdsbesparend is het niet echt. Toch heb ik het in de video laten zitten. Een nieuw kaartje maken, was inderdaad sneller geweest. Maar als je dat altijd doet, leer je geen oplossingen bedenken.. Mocht je echt op willen schieten leg het kaartje dan weg en kom er later op terug. Mocht je hele pagina niet leggen. Start dan opnieuw. Soms brengt dat nieuwe inzichten en schiet je veel sneller op. Ook wil een foto maken wel eens helpen. Je kijkt dan vanaf een andere hoek naar je pagina en zie je soms net wat er mist of mis mee is.

Gebruikte materialen

Mocht je nog vragen hebben of iets willen weten, post deze dan op de Facebookgroep

Liefs