9×12 travel les #10 process video’s

0
92
Process video 10

Soms heeft een pagina niet meer nodig dan een beetje geduld, naald en draad. De ‘vliegroute’ op een landkaart borduren is geen nieuw idee. Toen ik dan ook dit papier van Amy Tangerine zag, wist ik dat dit er mee wilde doen. Omdat mijn foto’s niet zo uitkwamen dat ze op een scrapbookpagina terecht kwamen, heb ik het papier versneden voor in de pockets. Daarna de route opgezocht en geborduurd. Op een paar stickertjes en een titel na heeft deze pagina verder niets meer bijzonders nodig.

Process video 11

Je hoeft journaling kaartjes echt niet altijd voor journaling te gebruiken. Ik heb deze project life kaartjes tevens ook op maat versneden en gemat op wit cardstock zodat ze geen ronde hoeken meer hebben. Wil je weten hoe de watercolor die-cuts gemaakt zijn? dan kun je deze hier terugvinden op mijn YouTube kanaal.

Process video 12

De eerste scrapbookpagina woohoo. en wat voor eentje. Op dit moment is dit een van mijn meest favoriete pagina’s geworden. Voor een 9×12 insert moet je er rekening mee houden, dat deze geen 9×12 is. Omdat ze ervoor gekozen hebben dat alle hoezen even groot zijn, zijn de standaard hoezen ruimer. Dit is gedaan zodat er ruimte is voor de stikranden voor de pockets. Je kunt je papier het beste snijden op 9,25″ en 12,5′ Dat laatste is een uitdaging omdat je papier maar 12′ hoog is. Echter is de branding strip die aan het papier vast zit vaak net hoog genoeg om deze ruimte op te vullen. Ik beplak deze strip met bijvoorbeeld washitape om de barcode te verbergen.

Process video 13

Voor deze pagina heb ik gebruik gemaakt van 1 van de afgeknipte pockets. Ik heb van deze pockets een flip pocket gemaakt. Je kunt er zelf voor kiezen om deze op de hoes te plakken of op je lay-out. Ik heb ervoor gekozen om de lay-out op mijn hoes te plakken. Omdat mijn papier eigenlijk te smal was voor de hoes, heb ik de achterkant van de vorige pagina als basis ondergrond gebruikt.

Process video 14:

En de laatste video van deze les, we sluiten af met een hele fijne snelle pagina. Niets meer dan 1 kaartje en een paar kant en klare embellishments.

Graag zie ik jullie inspiratie, opmerkingen en vragen terug in de Facebook groep.

Liefs