Distress 2 Les #3 Achtergronden

0
136

achtergronden maken is hetgeen wat ik het leukst vindt om te doen met distress producten. Achtergronden maken met de Oxides is daarbij ook geen uitzondering. Ik wilde graag het verschil laten zien tussen een geblende achtergrond en een watercolor achtergrond. Voor de watercolor achtergrond geldt, nat in nat zullen de kleuren mengen, nat op droog creëert laagjes. Zeker met de Oxides omdat deze dekkend zijn, kun je rustig een geel over een paars aanbrengen zonder dat het eindresultaat bruin wordt.

Donker en licht

Wat ik heel erg tof vind van de Oxides is dat je ze in laagjes op kunt brengen. In de laatste release kwam Antique linnen (de lichtste kleur in de Distress lijn) en Balck Soot (de donkerste kleur in de Distress lijn) uit. Doordat deze inkten dekkend zijn houdt dat in dat je je gemaakte ondergrond lichter of donkerder kunt maken. Bijkomend voordeel vind ik persoonlijk dat de Antique linnen ook als een sort blender werkt en de kleuren nog mooier met elkaar mengt.

Ik daag jullie uit om met deze ondergronden aan de slag te gaan, zie de verschillen, speel met de kleuren die je hebt (je hoeft echt geen regenboog te maken :D) en laat je uitwerkingen zien op de Facebookgroep!

Liefs