Distress 2 Les #5 Achtergronden en papier

0
183

In deze les gaan we eens flink aan de slag met watercolor achtergronden maken. In de video laat ik het verschil zien tussen diverse papieren en vertel ik over laagjes.

Cardstock

Afhankelijk van het Resultaat wat je wenst te krijgen, is het handig om te weten wat je papier doet. Voor mijn Scrapbook pagina’s gebruik ik graag wit Cardstock wat aardig wat water en mixed Media aan kan. Dit is Jen Compen papier. Helaas heb ik nog geen website kunnen ontdekken, maar op Beurzen en de Kreadoe is dit papier te koop. Ik koop pakken van 30×30. Het voordeel aan dit papier is dat het mooi wit en glad papier is. Perfect voor stempelen en blenden. Echter trekt inkt heel snel in het papier en maakt het minder geschikt voor watercolor achtergronden. Ik laat in de video zien hoe je door midel van laagjes toch gebruik kunt maken van dit papier.

Aquarel papier

Aquarel papier is zeer geschikt voor watercolor achtergronden. Je zult zien dat de kleuren mooie overvloeien en langer te bewerken zijn. Expirementeer met nat papier in natte inkt, nat papier in ‘droge’ inkt en droog papier in natte inkt. Je zult zien dat het resultaat altijd anders is. Vind je de achtergrond niet mooi, voeg gewoon nog een laagje toe. Onthou Nat in nat zorgt ervoor dat de kleuren mengen, Nat op droog zorgt voor laagjes.

Ik ben benieuwd naar jullie uitwerkingen van de watercolor achtergronden

Liefs