Distress 2 Les #10 Intro Crayons

0
125
Crayon

Een product wat pas een jaar of vier op de markt is. Het was voor mij een nog onbekend product. Ik heb zelf een vrij grote collectie Gelato’s in huis en vond niet dat het product veel verschilden van elkaar. Daar zat ik fout. Er zitten vrij grote verschillen in de producten, Afhankelijk van wat je verwacht van het product, is dat positief of negatief.

Verschillen

Het grootste verschil tussen de Gelato’s en crayons is de wateroplosbaarheid. Dit is wel afhankelijk van de ondergrond. De crayons vind ik persoonlijk fijner werken op minder poreuze ondergronden. Op poreuze ondergronden vind ik dat de aanzet nog teveel zichtbaar is. Een ander groot punt is de droogtijd. De gelato’s lijken soms wel helemaal niet op te drogen en af te blijven geven. (dit is niet het geval, ik ben gewoon ongeduldig :D) De crayons drogen soms zelfs iets te snel waardoor ze lastiger te blenden zijn met je vingers. Beide producten zijn wel weer actief te krijgen met water. Echter de Distress Crayons moet je zelf verplaatsen, doe je dit niet dan lijken ze niet te reageren op water.

Beide producten zijn semi dekkend. De ene kleur wat meer dan de ander. De distress crayons zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de Distress pallet (64 kleuren) inclusief wit en metallics. Je kunt ze per stuk aanschaffen of in setjes. De gelatos zijn verkrijgbaar in 68 kleuren.

Speeltijd

Dit product moet je wel echt leren kennen. test het uit op verschillende ondergronden, speel met blenden met droge vingers, natte vingers en penselen. Test het uit met modelingpaste, gesso etc. De distress/micro glaze kun je niet gebruiken in combinatie met dit product.

 

Ik ben benieuwd naar jullie uitprobeersels van krijtjes, Je kunt je uitwerkingen posten op de Facebookgroep

Liefs