Project 2020 en waarom ik scrapbook

0
404

In 2017 ben ik voor het eerst gestart met mijn jaarlijkse ‘Project’ workshop. De eerste was een jaar lange workshop vooral gericht op techniekjes. Het leek mij ideaal. Iedereen die nieuw was kon zo leren scrappen in pockets of op een grote pagina, ik kreeg er allemaal mini workshops bij en als super bonus was mijn jaaralbum klaar… Dat laatste was niet gelukt! Helaas pindakaas. Dus Project 2018 ging op de schop en werd een jaar album maken met een weekly. Elke week een project life/pocket page pagina en gaan met die banaan. Mijn eerste volledige jaar album was een feit! hoera! (dan maar niet melden dat ik de laatste 6 weken van het jaar nog zo een 20 video’s en pagina’s moest maken om het af te maken… iets met plannen geloof ik)

Toen kwam 2019. Ik ging weer voor een volledig album natuurlijk, maar ik merk nu dat de jongens iets ouder zijn, ik minder foto’s heb en de foto’s die ik heb verdienen een grote scrapbookpagina. Dus mixen maar. Dit concept bevalt mij heel goed en ook hier (we moeten nog 1 maandje scrappen) heb ik een album compleet! ipv weekly had ik maand overzichten in pocket page stijl, aangevuld met scrapbookpagina’s. Echter mis ik in de maandoverzichten plek voor journaling.

Komen we bij 2020 aan. Voor dit jaar heb ik besloten om toch weer een weekly te doen. Dit verplicht mij om meer foto’s te maken en stil te staan bij leuke, minder leuke en ook de dagelijkse dingen. Ik ga dit combineren met scrapbook pagina’s, zodat de speciale momenten niet weggedrukt worden in een week overzicht, de week overzichten voldoende journaling ruimte hebben en het feit dat het toch niet in 1 album past, zorgt er ook voor dat ik daar wat soepeler mee omga. (nu niet schrikken, als je niet zoveel embellishments gebruikt of lagen papier, passen 52 weken (53 in dit geval voor dit jaar) in 1 album, alleen bij mij niet haha.

Nu zou je denken maar mijn hemel.. waar maak je dan zoveel foto’s van en vind je dat geen zonde van je tijd. (Het is niet alsof je een heel rustig leven hebt) en zitten je kinderen nu echt te wachten op 30 scrapbook albums p.p zometeen? Deze vragen/opmerkingen hoor ik regelmatig. Gelukkig niet persoonlijk (men kent mij wel) maar wel via social media van andere.

Ik vindt het juist tof om de dagelijkse gang van zaken vast te leggen. Wat voor muziek vond ik leuk, vonden mijn kinderen leuk 30 jaar geleden. Wat waren toen de trends, wat voor eten vonden we leuk enzovoorts. Ik hou van de verhalen, de kleuren en het gevoel wat foto’s bij mij opwekken. Zie het maar als de hedendaagse dia voorstelling 🙂 (ik geniet daar nog steeds van, en hoe meer mensen er mee kijken hoe leuker, want meer verhalen :D)

Daarnaast heb ik het idee dat ik mijn creativiteit aan iets nuttigs besteed. Ik hou onwijs van knutselen, creatief bezig. Maar ik vind wel dat het ook een doel moet hebben. Misschien ook wel de reden waarom ik maar weinig art journals maak. Ik vind het geweldig om naar te kijken, en soms maak ik een bladzijde om een techniekje uit te proberen.. maar verder besteed ik mijn tijd liever aan een nieuwe scrapbook/pocket pagina of een mini scrapbook pagina in mijn planner 😀

En wat als mijn kinderen over 100 jaar (want ik ga echt heeel oud worden) mijn albums bij het oud papier gooien.. Dat is dan maar zo. Ik heb er in ieder geval van genoten om het te maken. Het is mijn ontspanning en ik geniet er echt van. Nog meer geniet ik ervan als ik deze hobby samen met andere kan uitvoeren. Als ik jullie inspireer en ik technieken met jullie kan delen… En daarom maak Project 2020. Samen, met elkaar een passie delen. 🙂 Ik hoop je daarom snel te zien bij de online workshop 🙂